Pražení teprve dělá kávu kávou.

Zelená káva se na přípravu nedá použít! Teprve pražením káva získává charakteristickou chuť a vůni. Těsně po pražení její chuť ani vůně ještě není dostatečně rozvinutá a musí ještě tzv."dozrát". Nejlepší je káva od zhruba čtvrtého dne po pražení. Od té chvíle zase její chuť a vůně postupně  ztrácí na intenzitě. Ideální je spotřebovat kávu do měsíce od pražení. Káva, která je běžně k dostání v obchodech, je stará a ani vakuové balení tomuto stárnutí nezabrání.

Káva z pražírny CAFENEO je vždy čerstvě pražená!

Kávová zrna v sobě obsahují určité vlastnosti. Ty lze pražením potlačit nebo naopak vyzdvihnout. Vzhledem k chuti patří mezi nejpodstanější její kyselost. Tu lze pražením ovlivnit. Každá firma volí své priority. Většina německých firem produkuje, možná kvůli menšímu váhovému úbytku při pražení, kyselé kávy. Oproti tomu italské firmy preferují silně hořkou chuť při použití co nejmenšího množství kávy na jeden šálek. Ideál je někde mezi. Málokdo vypije kyselou kávu bez cukru a mléka a mnoho lidí nedopije nepříjemně hořkou kávu, pokud je větší než jeden hlt.

Kávu z pražírny Cafeneo pražíme tak, aby byla lahodná i bez cukru a mléka a nezanechávala ani kyselou ani hořkou pachuť!